De voedingsbehoeften van uw hond begrijpen

De voedingsbehoeften van uw hond begrijpen

Net als u is uw hond een alleseter, wat betekent dat hij elk soort voedsel kan eten. Voor beter of slechter, dat betekent dat haar behoeften iets complexer zijn dan bijvoorbeeld de kat van je buurman. Om ervoor te zorgen dat uw pup een volledig, uitgebalanceerd dieet heeft, moet ze voedsel eten en drinken dat de zes voedingsklassen bevat die essentieel zijn om haar gezondheid te behouden.

Goede oude H20

Je hebt gehoord dat water leven is, toch? Nou, dat geldt net zo voor uw hond als voor u. Als u een volwassen hond heeft, moet 60 tot 70 procent van zijn gewicht uit water bestaan. Een deel van dit water kan door voedsel worden opgenomen (ingeblikt voedsel heeft tot 78 procent vocht en droog voedsel tot 10 procent), maar het is nog steeds van vitaal belang dat uw hond toegang heeft tot vers, schoon water wanneer hij het nodig heeft.

Eiwitten

Dingen zoals vlees en planten zijn belangrijk omdat ze uw hond voorzien van essentiële aminozuren die haar weefsels nodig hebben om gezond en functioneel te blijven. Technisch gezien bevatten eiwitten 23 aminozuren, maar slechts 10 ervan worden als ‘essentieel’ bestempeld omdat het lichaam van een hond de rest kan creëren. Over het algemeen bieden dierlijke eiwitten (vlees) meer waarde voor uw hond dan plantaardige eiwitten (groenten).

Mineralen

Honden halen geen energie uit mineralen, zoals ijzer, magnesium en zink, en worden ook niet gemetaboliseerd door het lichaam van uw pup. Waarom zijn ze dan zo belangrijk? Omdat ze helpen de tanden en botten van uw hond sterk te houden, zijn ze betrokken bij belangrijke metabole reacties en helpen ze de vochtbalans in stand te houden.

Vetten

Wilt u dat de huid en vacht van uw hond gezond zijn? Vind je het belangrijk dat hij energie heeft? Vetten leveren deze dingen niet alleen aan uw hond, maar helpen ook de vetoplosbare vitamines A, D, E en K te transporteren en hem essentiële vetzuren te geven. Bovendien smaken ze goed, waardoor hij sneller gaat eten. Zorg er gewoon voor dat je hem niet te veel vetten geeft of hem vetten geeft die ranzig zijn geworden. Commercieel hondenvoer heeft manieren om dit probleem te voorkomen.

Vitaminen

Uw hond heeft ze nodig om haar metabolisme normaal te laten functioneren, omdat vitamines als katalysator werken voor enzymreacties. Dit is wat u echt moet weten: als u uw hond een uitgebalanceerd dieet geeft, krijgt ze automatisch de vitamines die ze nodig heeft. In feite mogen honden nooit vitaminesupplementen krijgen, tenzij aanbevolen door een dierenarts om te helpen bij een tekort, omdat te veel van sommige vitamines ongelooflijk gevaarlijk kan zijn, vooral de vetoplosbare soort.

 

Koolhydraten

Onlangs hebben koolhydraten een slechte reputatie gekregen als het om mensen gaat. Maar net als bij mensen doen koolhydraten allerlei goede dingen voor honden. Zoals? Hoe zit het met het gezond houden van hun darmen en het voorkomen van zaken als diarree en obstipatie? Of ze geven energie aan de weefsels van hun lichaam, zodat eiwitten kunnen worden opgeslagen en gebruikt zoals ze bedoeld zijn. Met mate zijn koolhydraten van onschatbare waarde in het dieet van uw pup.

Conclusie

Dus hoe weet u of u aan de voedingsbehoeften van uw hond voldoet? Praat met je dierenarts. Door uw pup te onderzoeken en met u te praten over zijn dieet, kan uw dierenarts een plan aanbevelen om de gezondheids- en voedingsvoordelen te maximaliseren.

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden.